Top-5 Dokumentar politik

Gusht 13, 2019

Perveç dokumentareve etongrafike dhe mbi artin, ekzistojne edhe keto kategri te tjera te dokumentarit artistik:

  • dokumentari politik
  • ai mbi luften
  • ai mbi krimet ndaj njerezimit
  • dokumentari social
  • ai ekologjik
  • ai autobiografik

ndofta kete verë i bej secilit nga nje qokê te vogel me nga nje liste perkatese

top5 dokumentarë politikë:

1. Le fond de l’aire est rouge (A grin without a cat / Horizonti eshte i kuq) – Chris Marker, 1977

55f75c8c9095fd9e0a380181f4961706b20eabaf

.

2. Itchkéri Kenti (Bijtë e Ceçenisë) – Florent Marcie, 2007

ichticeri kenti

.

3. Santiago, Italia – Nanni Moretti, 2019 – duhet te shkruaj diçka per kete dokumentar, parë para pak muajsh…

santiago italia

.

4. Tahrir Liberation Square – Stefano Savona, 2011

tahrir liberation square

.

5. Brahmani i Kominternit – Vladimir Léon, 2007

brahamani komiternit

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s