Top USA 2001-2011

Meqe sipas ‘tradites se festivalit’ vazhdoj te jem i ‘denuar’ e te mos kem pushime vere, po vazhdoj ate ‘traditen’ tjeter :

  • para tre vitesh, postova disa lista te vogla per filma te vjeter e qe i mendoja si te domosdoshem per tu parë, te ndarë sipas zhanrit.
  • parvjet, vura disa postime me lista filmash te regjizoreve te mi te preferuarata qe jane ende ne aktivitet  dhe ata qe nuk jane më ne kete bote.
  • Kete vit, per te rifreskuar titujt, po i ndajme sipas kombesise, pra po bej disa lista te vogla per filmat e rinj qe me kane pelqyer me shume ne keto 10 vitet e fundit, ndare sipas vendit nga i cili vjen filmi.

Po e filloj me filmat ‘Made in USA’, vend prej te cilit vjen dhe prurja më e madhe kinematografike boterore

Top-30 filma amerikane 2001-2011: 

(click tek fotot e filmave per te lexuar komentin qe kam shkruar per secilin film, ne kohen kur e kam pare)

Image result for mulholland drive  download 

death proof  Image result for inland empire movie the brown bunny

    

the last days    

 

and:

(click tek titujt per komentin e secilit prej tyre)

1. Mulholland Drive (regjia David Lynch) 2001
2. The New World (regjia Terrence Malick) 2006
3. Last Days (regjia Gus Van Sant) 2005
4. Che Guevara (regjia Steven Soderbergh) 2009
5. Two Lovers (regjia James Gray) 2008
6. Frownland (regjia Ronald Bronstein) 2008
7. Inland Empire (regjia David Lynch) 2006
8. Death Proof (regjia Quentin Tarantino) 2007
9. Sweeney Todd (regjia Tim Burton) 2007
10. Brown Bunny (regjia Vincent Gallo) 2004
11. Superbad (regjia Greg Mottola) 2007
12. The limits of control (regjia Jim Jarmusch) 2009
13. Bridesmaids (regjia Paul Feig) 2011
14. The tree of life (Terrence Malick) 2011
15. The Village (regjia M. Night Shyamalan) 2004

16. Elephant (regjia Gus Van Sant) 2003
17. Adventureland (regjia Greg Mottola) 2009
18. Greenberg (regjia Noah Baumbach) 2010
19. Funny People (Judd Apatow) 2009
20. In Time (Andrew Niccol) 2011
21. Go Get Some Rosemary (regjia Joshua & Benny Safdie) 2010
22. Redacted (regjia Brian de Palma) 2008
23. Knocked Up (regjia Judd Apatow) 2007
24. Hanna (regjia Joe Right) 2011
25. Bad Teacher (regjia Jake Kasdan) 2011
26. I’m Number Four (D.J.Caruso, USA) 2011
27. Cloverfield (regjia Matt Reeves) 2008
28. Super 8 (regjia J.J. Abrams, USA) 2011
29. Pineapple Express (regjia David Gordon Green) 2008
30. Paranoid Park (regjia Gus Van Sant) 2007

 

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s