“Brahmani i Kominternit” – dokumentar francez nga Vladimir Léon

“Brahman” eshte fjala qe percakton kastën më te larte ne Indi.
Kom intern” quhej “Internacionalja Komuniste” ne shek XX.

Dokumentari ne fjale ben portretin e Manabendra Nath Roy, brahman indian ne vitet 1920, nje nga anetaret më aktivë te Kominternit, por figure pothuaj e panjohur.

Nje dokumentar i hatashëm dhe krejt i veçante, sepse materialet, dokumentet dhe dëshmitë per personazhin e filmit pothuajse sot nuk ekzistojne më, keshtu qe personazhi, gjate rrjedhes se filmit, kthehet ne gati fantazëm : Nga Meksika, duke kaluar per nga Rusia dhe Gjermania dhe duke perfunduar ne Indi !

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s