Tre filma produkt-Netflix: “Uncut Gems”, “Polar”, “Triple frontier”

5502811 4980802 4143127.jpg-r_1280_720-f_jpg-q_x-xxyxx

Shkurt 4, 2020

STALKER

Kam pare keto dite disa filma ‘produkt-Netflix’ qe me kane surprizuar per mire
Mbreme pashe te fundit te vellezerve Safdie, ata qe paten bere “Good time” me Robert Pattinsonin: filmi quhet Uncut gems. I mire (edhe pse fillon goxha keq: fillon si nje film meanstream hollywoodian
– pa dyshim,enkas i tille në minutat e para, me qellim qe spektatori i netflixit mos beje zapping dhe ta heqe filmin – në kinema eshte ndryshe, jane te rralle ata qe dalin nga kinemaja qe ne 10 minutat e para)
Pastaj filmi eshte i mire (ose si te thuash: vellezerit Safdie “dalin aty ku duan te dalin”. Ndofta joi aq surprizues (i mire, pasionues…) sa “Good Time”, por jo keq. Biles goxha i afert me “Go go tales”  i Abel Ferrares (per te cilin do vija noten pothuaj maksimale, edhe pse u be kohe qe e kam pare), ndersa per kete te Safdie aty tek 8.

Po ashtu kam pare “Polar”, film ne dukje tarantinian, por jo (ne fakt). Goxha mire.

Dhe nje tjeter jo te keq, “Triple frontier” (aty tek 7.5)

Më ben pershtypje qe po vjen dita qe edhe Netflix mund te perdoret me inteligjence, pra jo si nenshtrim ndaj tij, por duke i marre disa filma (qe jane production i tij e qe nuk kane mundur te gjejne tjeter financim pervec atij) per ti parë (se si ja merr pastaj, eshte tjeter muhabet, por dua te them qe ekziston realisht, me prova, mundesia qe dhe netflix te prodhoje filma te mire)

STALKER

STALKER: se si ja merr pastaj, eshte tjeter muhabet,

me kete, dua te them qe jo detyrimisht duhet me u abonu; ose, edhe nese abonohesh, jo detyrimisht duhen pare gjithe ç’ofron ai; dmth Netflixi

 

BEST MOVIES FOR 2019

Sipas traditës së fundvitit, voilà Top-10 imi (subjektiv, sigurisht!) për vitin kinematografik 2019.
(click, kur eshte e mundur, në secilin prej titujve per komentin perkates per secilin film) :

1. The image book (Libri i imazhit) – film francez me regji te Jean-Luc Godard

Résultat de recherche d'images pour

2. Synonymes – film franko-izraelit me regji te Nadav Lapid

Image associée

3. Bacurau – film brazilian me regji te Kleber Mendonça Filho

Résultat de recherche d'images pour

4. E ç’rëndësi ka nëse historia na konsideron si barbarë (Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari) – film rumun me regji te Radu Jude

« Peu m'importe si l'Histoire nous considère comme des barbares » : Photo Alexandru Bogdan

5. Asako I. & II. – film japonez me regji të Ryusuke Hamaguchi

Résultat de recherche d'images pour

6. Les miserables – film francez me regji te Ladj Ly

Image associée

7. Sorry to bother you – film amerikan me regji te Boots Riley

Résultat de recherche d'images pour

8. Ash is purest white – film kinez me regji te Jia Zhang-ke

Résultat de recherche d'images pour

9. Green Book – film amerikan me regji të Peter Farrelly

Résultat de recherche d'images pour

10. It must be heaven – film palestinez me regji te Elia Suleiman

featured_it-must-be-heaven

 

Vijojnë :

Ja vlejnë te shihen :

11. The dead don’t die – film amerikan me regji te Jim Jarmusch
12. Douleur et gloire (Pedro Almodovar, Spanje)
13. Santiago, Italia (Nanni Moretti, Itali)
14. Sibyl (Justine Triet, France)
15. Le daim (Quentin Dupieux, France)
16. Stuber (Michael Dowse, USA)
17. To the Ends of the Earth (Kiyoshi Kurosawa, japoni)
18. For Sama (Waad al-Kateab & Edward Watts, Siri)
19. Terminal sud (Rabah Ameur-Zaimeche, France)
20. Notre Dame  (Valérie Donzelli, France)
21. Border (Ali Abassi, Suedi)
22. Tout ce qu’il me reste de la révolution (Judith Davis, France)
23. Us (Jordan Peele, USA)
24. Comprame un revolver (J. H. Cordon, Meksikë)
25.  Ad Astra (James Gray, USA)
26. Alice et le maire (Nicolas Pariser, France)
27. Chambre 212 (Christophe Honoré, France)
28. Joker  (Todd Phillips, USA)
29. Jeanne (Bruno Dumont, France)
30. Parasite (Bong Joon-ho, Corea e Jugut)
31. Vice (Adam McKay, USA)
32. Nuestro tiempo (Carlos Reygadas, Meksikë)
33. An elephant sitting still (Hu Bo, Kine)
34. M (Yolande Zauberman, Izrael)
35. Zombie Child (Bertrand Bonello, France)
36. Glass (M. Night Shyamalan, USA)
37. La mule (Clint Eastwood, USA)

Kohë  e humbur :

38. Once upon a time in Hollywood (Quentin Tanrantino, USA)
39. Young Ahmed (vëllezërit Dardenne, Belgjikë)
40. So long, my son (Wang Xiaoshuai, Kine)
41. Los silencios (Beatriz Seigner, Brazil/Kolumbi)
42. O que arde (Oliver Laxe, Spanje)
43. Long Day’s Journey into Night (Bi Gan, Kinë)

 

(vijon ne faqen 2)