Filma Erotikë

       

 

E famshmja kinema, aq sa eshte politike, aq eshte dhe erotike ! Normale, sepse ne fund te fundit, per filmime (vezhgime) trupash njerezore behet fjale : trupat qiellore i vezhgon teleskopi ! (lol).

Megjithate, edhe pse erotikja pershfaqet kudo ne çdo film, ekziston nje zhaner më vete, filmi erotik, qe ka per mision pershkrimin e senseve te kenaqesise se qenies njerezore si dhe fuqise se sensualitetit.

Disa filma erotikë qe i kam fort qejf :

1. Choses secretes – Secret things – (2002) me regji te Jean-Claude Brisseau (France)

2. Viridiana (1961) me regji te Luis Buñuel (Sapnje)

3. Ultimo tango a Parigi (1972) me regji te Bernardo Bertolucci (Itali)

Me vjen keq qe ende s’me eshte dhene mundesia te shoh L’âge d’or (1930) te Buñuel, qe konsiderohet si manifest i filmit erotik !

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s