“THE HOST” (“Mysafiri”) – film koreano-jugor nga Joon-ho Bong


Jemi ne Seul, kryeqyteti koreano-jugor, viti 2000. Disa shkencetare amerikane te instaluar ne Kore, derdhin disa flakona lendesh kimike toksike ne lumin e qytetit gje qe mundeson formimin e nje kreature ne metal, nje monstre qe del nga thellesia e lumit. Pra filmi koreano-jugor me i suksesshem i vitit eshte nje lloj filmi fantastiko-shkencor, por me elemente realë.

Nga ky regjizor (Joon-ho Bong) pata pare parvjet nje kryeveper: “Memories of murder” por dhe kete vit nuk u zhgenjeva. Edhe pse ne qender eshte nje moster, filmi permban edhe nje dimension komik, shume interesant duke e kthyer ate ne nje fare thriller-komedi-horror aluçinant sikunder permban edhe nje dimension interesant politik (prezenca amerikane ne Kore ??), ekologjik (aluzioni me SRASS-in), dhe kinematografik (po sikur monstra te jete imazhi i blockbuster-ve amerikane qe kane qelbur botën ??).

 

web site dhe trailer: http://www.thehost.fr/

 

 

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s