Vincent Gerard & Cedric Laty

“BY THE WAYS” – film dokumentar nga Vincent Gerard & Cedric Laty

 

Titulli i vertete i ketij film eshte “By the ways – A journey with William Egglestion“. Pikerisht filmi eshte nje portret i babait te fotografise me ngjyre, William Eggleston.

Kisha vite qe nuk kisha pare nje film qe më shume se dokumentar, eshte nje fiksion i mirefillte. Dy regjizoret franceze, permes nje aventure ne 12 kapituj, ndjekin kembe pas kembe, permes nje suspensi qe do ja kish ziline edhe nje film suspens klasik, fotografin e njohur William Eggleston i cili pothuaj eshte memec dhe nuk flet pothuaj asnje fjalë per veten.

Ky eshte dhe basti qe kane vene regjizorët: si me ndërtu nje film-portret, nje film ku personazhi kryesor, edhe pse ne qender te filmit, eshte i heshtur gjithe kohes. Bast i fituar, film i mrekullueshëm ! BRAVO !