Izabelle Czajka

“Bukë e kripë e dashuri” (D’amour et d’eau fraîche)-film francez me regji te Isabelle Czajka

Nje filozof aktual francez, tek libri i tij “Eloge de l’amour” shkruan : “Mendimi se sot, gjithkush sheh vetem dhe vetem punen e tij (pra te gjithe jemi individualista ne kulm), eshte tejet i perhapur. Por, dashuria (ekzistenca e saj), eshte nje kunderprove e fuqishme! Dashuria eshte pikerisht besim tek rastesia!

(”La conviction est aujourd’hui largement répandue que chacun ne suit que son intérêt. Alors l’amour est une contre-épreuve ! L’amour est cette confiance faite au hasard !“).

Thua te kete patur pikerisht ne mendje kete ide (te shkruar ne kaq pak rreshta) regjizorja franceze Isabelle Czajka (”Viti ne vazhdim“, filmi i pare i te ciles me ka pas pelqyer shume !) kur ka realizuar kete film te dyte te saj ?? Dhe qe mund te permbidhet pikerisht me citimin e melartem ! Dhe qe eshte edhe me i mire se i filmi i saj i pare!   

8.0 

  

***

 

Posted on 28th September 2010
Under: Te ndryshme | No Comments »