Catherine Breillat

Kur të pandehurin e dënon gjykata por jo viktima e tij (ose: Abuzim me dobësinë)

(more…)

Advertisements

“Une vieille maitresse” (“Nje dashnore e moçme”) film francez nga Catherine Breillat

Image resultNje tjeter film qe bente pjese ne 21 filmat konkurues per Palmen e arte ne Kane (kategoria kryesore e konkurimit), shfaqet keto dite ne kinemate franceze dhe eshte fjala per nje film francez “Nje dashnore e moçme” e regjizores Catherine Breillat qe e pashe dje.

Breillat eshte regjizore e njohur per filmat e saj feministë, shpesh provokues. Nuk i kam pas ndonjehere fort per zemer filmat e saj, me jane dukur gjithmone çalamanë, jo te arrirë, por më pelqeu ky i fundit.

Filmi i merr ngjarjet ne shek XIX (vitin 1835, ne Paris) dhe tregon nje hisori dashurie te fshehte. Edhe pse adoptim i nje romani te njohur, filmi nuk bie ne grackën e filmit romanesk qaraman, dhe eshte po aq interesant sa “Ne touchez pas la hache” (“Mos prekni sopatën”) film i te njejtit stil dhe atmosfere.

Asia Argento eshte e mrekullueshme!