Alain Fleicher

“Copëza bisede me Jean-Luc Goadard-in”

Ne fakt, nuk mund te thuhet se behet fjale per nje dokumentar, por thjesht per nje film mbi nje dokumentar per Jean-Luc Goadard-in.

E rralle sot te degjosh fjalen dhe mendimin e Godard-it. Alain Fleicher filmon regjizorin e famshem ne tre mjedise te ndryshme: ne shtepine e tij ne Zvicer, ne Muzeun Beaubourg ne Paris, gjate pergatitjes se ekspozites se Godard-it “Udhetim ne Utopi”, si dhe ne shkollen e artit “Fresnoy”. Jean-Luc Godard kemben mendimet e tij me Dominique Païni (drejor i Muzeut Beaubourg ne Paris), me filozofin André Labarthe, dhe me regjizorin Jean-Marie Straub (gallatë, pa dyshim – humori i Straub eshte i famshem!).

Ka diçka te habitshme kur degjon Godard-in apo Straub : thua me vete: ah, kinematografia nuk ka vdekur (edhe pse qafiri Godard thote se ajo ka cof me kohe e me vakt, dhe hajde ta çojme ne muzé!!).

Edhe pa pare filmin, takimet e spektatoreve me regjizorin e filmit (ose me bashkebiseduesit e Godard-it) JANE INTERESANTE e mund te ndiqen falas ketu ne video: http://www.editionsmontparnasse.fr/jlg

***

Posted on 22nd March 2009
Under: Te ndryshme | No Comments »