Greta Gerwig

“I like things that look like mistakes”

“Frances Ha” – film amerikan me regji te Noah Baum

Ju kujtohet komedia e shkelqyer amerikane “Greenberg” me Ben Stiller, dhe qe kish si lejtmotiv pikerisht ate qe e thosh njeri prej heronjve te filmit : “It is huge to finally embrace  the life you never planned on” ? E ka pas realizu amerikani Noah Baumbach, regjizor edhe i “The Squid & the Whale“, filmi tij i parë fare, e qe me pat pelqy po aq !

 

 

 

 

Po ashtu, nese ju kujtohet tek “Greenberg”, shikojme per here te pare fytyren plot drite te nje aktoreje te re, Greta Gerwig – roli i pare i saj ne kinema, per te cilen asokohe pata shkruar : “…me siguri qe do ja ridegjojme emrin per mire kesaj aktoreje te magjishme “.

Ja ku erdhi dita e Arberit, dmth dita per te ripare fytyren plot drite te Gretës, kesaj rradhe ne rolin kryesor te nje filmi qe mban si titull vete emrin e heroines kryesore (Frances Halloway), skenarin e te cilit per me teper e ka shkruar… vete ajo !
Filmi, qe trajton temen e miqesise midis çikave (ne rolin e shoqes se ngushte te heroines kryesore luan vajza prej verteti e kengetarit Sting ! – ne foto majtas, ajo me syze) , duket se ka per lejtmotiv ate qe vete Frances Ha(lloway) thote ne fund fare-fare te tij : ”I like things that look like mistakes”. Ndofta duhet pare diçka e perbashket me nje tjeter film ku ne titull figuron togfjaleshi “ha”, me ”Annie Hall” te Woody Allen, “morali” i te cilit po ashtu ka qene pak a shume i tille : “we expect too much from life” …

nota : 7.8 

 

 

trailer : 

 

Posted on 17th July 2013
Under: Te ndryshme | No Comments »