Nanni Moretti

Mia madre!

(more…)

Advertisements

“Secili kinemanë e tij” – film kolektiv

33 regjizore te njohur, pjesemarres te herepashershem ne Festivalin e Kanes, kane realizuar secili nga nje metrazh te shkurter 3 minutesh me nje teme te perbashket : salla e kinemasë !
Filmi “Chacun son cinéma” (“Secili kinemane e tij”) permbledh 33 filma 3 minutesh dhe kjo eshte pergatitur nga Presidenti historik i Festivalit te Kanes, Gilles Jacob.
Nga 33 filmat, me i mrekullueshmi per mua ishte ai i Ken Loach, nje kryeveper e vertete 3 minutëshe !
Shume interesante, ato të Lars Von Trierit, Hou Hsiao Hsienit, Tsai Min Liangut, Nanni Morettit.
Tejet pretencioz ai i Angelopulosit dhe Jussef Chahinit.
Nje tmerr i vertete ato te Claude Lelouch-it, PolanskitWang KarWait
Me i keqi nga te gjithe, ai i Michael Cimino-s…

 Ne foto, disa nga regjizoret pjesemarres ne kete film : nga e majta,ne te djathte : David Cronenberg, Alejandro González Inárritu, Michael Cimino, Olivier Assayas dhe Tsai Ming-liang