Ken Loach

208 sekonda (ose: faktori njerezor sipas Clint Eastwood)

(more…)

Advertisements

“It’s a free World” – film anglez nga Ken Loach

Image resultParadoksalisht, nje nga regjizorët më humanistë (te pakten, “zyrtarisht” nga më te majtet, nga më socialët) nder regjizorët e talentuar aktuale, pra Ken Loach, vjen nga nje prej vendeve më te djathtë (ultra liberalë) te planetit Tokë, nga Anglia!

Filmi trajton shfrytezimin e refugjateve pa letra ne Angli (citohen dhe kosovarët), puna e tyre ne te zeze etj etj.

Cuditerisht, filmi mu duk shume here me pak i angazhuar (me pak Loach-ian, si te thuash) se filmat e tij pararendes. Ndofta sepse kete rradhe behet fjale per shfrytezimin e te varferve nga te varferit. Kritika qe ai i ben si gjithmone ne filmat e tij modelit ekonomik liberal perendimor, kete rradhe se ç’ka diçka prej disfatizmi. Si te thuash, regjizori u gjen rrethana lehtesuese te gjithe personazheve te tij, edhe te shfrytezuarve, edhe shfrytezuesve… Ndofta Loach shkelqen kur eshte plotesisht Loach

(Bref, cette fois-ci, un Loach mineur…).

Posted on 13th March 2009
Under: AngliLoach | No Comments »