Claude Chabrol

“Vajza e prerë më dysh” (”La fille coupée en deux”) – film francez nga Claude Chabrol

Ndersa Chabrol, regjizor dhe tjeter themelues i “Nouvelle vague”-ës franceze te viteve ‘60, vazhdon te ngulë kembe duke bere pothuaj te njejtin film ne krijimtarine e tij: dialogje tejet romaneske (jo pak te ‘nënvizuara’ ), film tejet rrëfimtar (narrativ), kritikë e borgjezise provinciale franceze (ne rastin konkret, ne qytetin e Lionit) etj etj.

Jo keq si film, por pak si veshtire ti gjesh interesin e vertete artistik filmit, sidomos kur ja njeh krijimtarine regjizorit dhe e di se ai tashmë i ka thene “keto gjera”, pra “gjënë” qe e rithote ne kete film te fundit te tij (”Vajza e prerë me dysh“)…

web site i filmit : http://www.lafillecoupeeendeux.com/

 

Posted on 12th March 2009
Under: FranceChabrol | No Comments »

Advertisements

“Vajza e prerë më dysh” (“La fille coupée en deux”) – film francez nga Claude Chabrol

Ndersa Chabrol, regjizor dhe tjeter themelues i “Nouvelle vague”-ës franceze te viteve ’60, vazhdon te ngulë kembe duke bere pothuaj te njejtin film ne krijimtarine e tij: dialogje tejet romaneske (te stër nënvizuara), film tejet rrëfimtar (narrativ), kritike e borgjezise provinciale franceze (ne rastin konkret, ne qytetin e Lionit) etj etj.

Jo keq si film, por pak si veshtire ti gjesh interesin filmit, kur ja njeh krijimtarine regjizorit dhe e di se ai tashmë e ka thene kete gje, pra “gjënë” qe e rithote ne kete film te fundit te tij (“Vajza e prerë me dysh“)…

Shoku i Chabrol-it ne USA quhet nje fare… Martin Scosese ! 

web site i filmit : http://www.lafillecoupeeendeux.com/