Top USA 2001-2011

Top USA 2001-2011 :

Meqe sipas ‘tradites se festivalit’ vazhdoj te jem i ‘denuar’ e te mos kem pushime vere, po vazhdoj ate ‘traditen’ tjeter :

– para tre vitesh, postova disa lista te vogla per filma te vjeter e qe i mendoja si te domosdoshem per tu parë, te ndarë sipas zhanrit (click)

– parvjet, vura disa postime me lista filmash te regjizoreve te mi te preferuar : ata qe jane ende ne aktivitet (click) dhe ata qe nuk jane më ne kete bote (click)

Kete vit, per te rifreskuar titujt, po i ndajme sipas kombesise, pra po bej disa lista te vogla per filmat e rinj qe me kane pelqyer me shume ne keto 10 vitet e fundit, ndare sipas vendit nga i cili vjen filmi.

Po e filloj me filmat ‘Made in USA’, vend prej te cilit vjen dhe prurja më e madhe kinematografike boterore

Top-30 filma amerikane 2001-2011 : (click tek fotot e filmave per te lexuar komentin qe kam shkruar per secilin film, ne kohen kur e kam pare) :

 

  

 

 

and : (click tek titujt per komentin e secilit prej tyre)

16. Elephant (regjia Gus Van Sant) 2003
17. Adventureland (regjia Greg Mottola) 2009
18. Greenberg (regjia Noah Baumbach) 2010
19. Funny People (Judd Apatow) 2009
20. In Time (Andrew Niccol) 2011
21. Go Get Some Rosemary (regjia Joshua & Benny Safdie) 2010
22. Redacted (regjia Brian de Palma) 2008
23. Knocked Up (regjia Judd Apatow) 2007
24. Hanna (regjia Joe Right) 2011
25. Bad Teacher (regjia Jake Kasdan) 2011
26. I’m Number Four (D.J.Caruso, USA) 2011
27. Cloverfield (regjia Matt Reeves) 2008
28. Super 8 (regjia J.J. Abrams, USA) 2011
29. Pineapple Express (regjia David Gordon Green) 2008
30. Paranoid Park (regjia Gus Van Sant) 2007

***

Posted on 19th July 2012
Under: Te ndryshme | No Comments »