120BPM (120 rrahje per minute) – nga Robin Campillo


Image result for 120 bpm movie

 

Shkurt 24, 2018

Citim korriku: Pashe “120 BPM”. I dedikuar rezistences ndaj te tmerrshmes semundjes se SIDA-s, per mua evokon rezistencen ne pergjithesi te LGBT, teper e spikatur,

Film i mire, e kam pare por kam harru me e komentu (si plot te tjere).
Filmi behet intéresant (pra del nga sfera e egos personale) kur vendoset në nje sfond me te gjere social e politik: eshte momenti kur njeri nga heronjt e shumte te filmit (studenti në histori) rrefen ditarin e tij dhe evokon Parisin e 1848 (dhe imazhet tregojne Parisin nen shi- nese nuk gaboj). Qe nga ai moment, filmi ngjizet, merr sens. Sensin e luftes per nje te drejte (te drejten per te jetuar – në rastin konkret), por qe vendoset në kuadrin e luftes (perpjekjes) në pergjithesi.

Pjesa e dyte pastaj rreshqet drejt melodrames intime (pjesa e pare ka në qender grupin) dhe behet automatikisht edhe me prekese (normal). Tani qe flas per filmin mendoj edhe më mire per te (edhe pse, déjà ai me kish lene kujtese te mire).

8.0 pa frike.

 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=q4Jgg4uUVqI

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s