Burn after seeing (”Hail, Caesar!” -film amerikan me regji te vellzerve Coen)

Film i ngritur me të njejten lëndë “drusore” si dhe Burn after reading (farcë burleske, qellimisht e ngaterruar sa qe humbet dhe sensin e te kuptuarit, por që nga e cila vellezerit-regjizorë perpiqen te na ofrojne nje si pune anti-manifesti filozofiko-moral ekscentrik), kesaj rradhe në vend te klases se mesme amerikane te viteve ‘80 (vitet Regan) dhe CIA-s, ne shenjester te Coen’s bro eshte Hollywoodi i viteve ‘50.

“Hail, Ceasar” fare mire mund te quhej “Burn after seeing” : hidheni ne plera pasi ta shihni. Dhe, njesoj sikurse edhe ‘modeli’ i tij, ne fund te filmit jo vetem qe asgje nuk leviz, por fundi nuk shpie askund. (per me teper qe per nga forma, filmi te jep pershtypjen e nje kopjeje te zbehte te kryevepres Shijes se lengut te shalqirit ).

 

Nul !

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kMqeoW3XRa0

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s