Funny & rough: “The Big Short” – film amerikan me regji te A. McKay

 

Adam McKay-n jemi mesuar ta shohim si regjizor komedish (shpesh biles te mira, si psh ”Very Bad Cops” ose ”Step Brothers” ), keshtu qe ishte çik e habitshme (dhe intriguese, nderkohe) qe kesaj rradhe te sillte nje film qe trajton nje teme serioze si ajo e krizes se fundit bankare (2007-2011).

Por edhe kesaj rradhe, McKay ka patur nje ide shume te mire ne koke: edhe pse tema eshte serioze, trajtimi regjizorial eshte po aq funny sa dhe rough. Sa komik dhe cinik. Farsë dhe dramë.

Pa dyshim qe nje bast i tille nga ana e tij ka patur rreziqet e veta, por regjizori i ka mbetur besnik idese se tij dhe, in fine, filmi eshte kafshues: ashtu sikurse historia e subprime ishte skandaloze dhe e çmendur, ashtu dhe “The Big Short” eshte rough, provokator, direkt e hilarious.

 

7.9

trailer : https://www.youtube.com/watch?v=vgqG3ITMv1Q

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s