AVENGERS 2.0 – Age of Ultron (ose: sa seriozë këta ‘komikët’)

 

Meqe me kish pelqyer Avengers 1.0 dhe meqe Joss Whedon eshte regjizor dhe skenarist edhe tek i dyti, shkova ta shihja me qejf te madh.

Me kujtohet fort mire qe, tek i pari, me kish pelqyer toni i lehte i filmit, nje far’ humori me superheronj, mungesa (per fat te mire!) e intriges dramatiko-letrareske (nuk thashe romaneske, ok?) e qe i jepte atij trajtat e nje ‘lodre’, te nje objekti , te nje ‘toy’ te bere me imazhe kinematografike.

Nuk mund te thuhet e njejta gje per “The Avengers: Age of Ultron”: filmi eshte jo pak i ’skenarizuar’, pra i dramatiko-letrarizuar. Kjo me siguri vjen nga fakti se, duke qene qe “Avengers 1.0″ ishte filmi i pare qe bente bashke nje bataré me super-heronj, per fat te mire, ky fakt duket se kish mjaftuar per ekzistencen e tij!

Por meqe “Avengers” ka filluar tashme te marre formen e nje sage (epopeje) me shume seri (do behen me siguri nja 7 a 8 Avengers-a), Joss Whedon, skenarist dhe regjizor edhe tek kjo puntatë, me sa duket nuk ka mundur te evitoje ‘narracionizmimin’ e filmit, ashtu sikurse nuk ka mundur, me sa duket, t’u beje balle presioneve te studiove hollywoodiane qe kane financuar filmin (ne nje interviste te tij, ai shprehet se xhirimi i tij ka qene nje katastrofe e vertete, duke deklaruar se ka hequr tashme dore si regjizor i Avengers 3.0).

 

 

Pra filmi eshte fatkeqsisht ‘i rende’, shume serioz (s’ka fare nota humoristike siç kish i pari) dhe s’ka piken e autoderizionit. Lé pastaj pjeset ku superheronjte kthehen në civilë: ne ato momente, filmi merr trajtat e atyre te viteve ‘90, me dialogje llafazane duke humbur krejt magjine e Marveleve (te cilet, ne fund te fundit, jane ‘comic books’. Pra e kane fjalen ‘komik’ brenda). Por per fat, regjizori eshte artist i talentuar, dhe ka arritur te beje disa skena qe, gjithsesi, jane te arrira (psh beteja per te ‘qetesuar’ Hulk-un).

shkurt, goxha disappointment
😦

nota : 6.0

trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=tmeOjFno6Do

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s