“Avé” – film bullgar me regji te Konstantin Bojanov

Film tmerresisht i thjeshte, ku fabula permblidhet me dy rreshta gjë : Avé, 17 vjeçare bullgare, ka çare ferren nga shtepia dhe, rruges duke bere auto-stop, takon Kamen, djalosh i ri qe gjithashtu ben auto-stop. Dhe te dy pastaj bejne stop me njeri-tjetrin !

Per nga ana formale filmi eshte i mire, biles fort kursimtar ne plane dhe ne muzike (qe pothuaj nuk ka fare !). Por keto zgjedhje te regjizorit, ndjehen si nevoje e brendshme e filmit, dhe jo si zbatim i direktivave te IFA-se, “Internacionales se Filmit Autor”

Por edhe per nga permbajtja, mua mu duk se filmi as nuk i sforcon gjerat qe deshiron te na transmetoje e komunikoje (Avé genjen e gjenjen gjate gjithe kohes por sa me shume qe genjen, aq me pasionante behet !) por as nuk ben sikur i snobon.

Por dhe film asnjanes “as… as…” nuk eshte, sepse angazhohet goxhà ne ato qe i ndodhin Avé-s dhe Kamen-it.

Megjithate, kinematografia se ç’ka diçka “je ne sais quoi” (do thoshte Monda) qe e ben nje film te magjishem, te veçante, misterioz ( jo per nga fabula, jemi dakort). Kjo sikur i mungon filmit, por qe gjithsesi, eshte nje pune fort e paqme dhe e levdueshme. Fort biles!

ah, me erdhi diçka ne mend : “diçkaja” qe i mungon filmit eshte per shembull ajo qe nje filmi si Le Départ i Skolimowskit (e qe trajton diçka te perafert me “Avé”n) nuk i mungon

7.7

Trailer: http://www.youtube.com/v/7V28210OGFw

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s