“Restless” – film amerikan me regji te Gus Van Sant

Nese nuk mund ti hiqet nje merite Gus Van Sant-it, eshte fakti qe i ka provuar te gjitha (te gjitha i ka provuar GVS-ja, te gjitha ) : edhe filmat indipendentë (”Elephant”, “Paranoid Park”…), edhe filmat ‘eksperimentale’ me buxhet pothuaj zero (”Gerry”), edhe hollywoodiane (”To die for”, “Good will hunting”, “Finding Forrester”).
Ky “i rradhës”, Restless, eshte diku midis filmit indipendent dhe atij me demek “per publikun e gjërë” dhe rrefen historine e nje vajze te re, Anabelës, e semure me kancer ne grade te fundit (i kane mbet edhe nja dy-tre muaj jete) e qe takon nje djale te ri i cili, nje e dy, e do me vra veten. Lidhja e tyre dy-tre mujore rrefehet ne film.

Perpara se te fillonte “Restless”, ne kinema u transmetuan reklamat. Njera prej tyre, ajo per xhinsin Levi’s, e ka slloganin : Live your life, it’s your life.

Ne fund te filmit, po mendoja qe, edhe filmi, nuk ka ndonje peshë kushedi ç’farë më te madhe se reklama ne fjale. Nuk ‘fluturon’ kushedi ç’farë më lart se Levi’s

 

5.8 – me mik !!

ps: ah, se harrova : sa e bukur kaperdina e ksaj gocëëëës !!! 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s