“Jete muti” – film belg me regji te Felix Van Groeningen

Ne aparence po, duket film bruto dhe spontan, por ne fakt, jo aq sa duket, sepse nese do ishte ashtu, personazhi kryesor, kur rritet, nuk do na paraqitej aq fin dhe i rrafinuar (per nga mizaskena, kuptohet, me filtra dhe me efekte ngjyrash) , por po aq “bruto” dhe “spontan” si familja e tij dikur.

Filmi nuk eshte i keq, por jo pak konsensual (edhe pse flet per njerez margjinalë !!). Ka ndonje personazh interesant, psh… kusherira e vogel ! Te tjeret… comme-ci, comme ça…
Shkurt, besoj se  ne dukje po, filmi eshte i fortebruto dhe spontan, por jo ne te vertete (ruaju nje çike ketyre filmave realiste… Eshte ca i veshtire realizmi i vertete  .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s