Where The Wild Things Are – film amerikan nga Spike Jonze

 

Spike Jonze, ish-burri i Sofia Coppola-s, regjizori i “Being John Malkovich” ka bere nje film te ri. Te tretin si regjizor.

Ne pamje te pare, film per femije, por me sakt, Jonze ka dash te beje nje film mbi vizionin e tij per femijerine. Where The Wild Things Are fillon fort mire, (10-15 minutat e parë), por me pas, per mendimin tim, kthehet ne “film à thèse“, ne film teorik, ne sensin qe, “kam nje ide, dhe do ta aplikoj ne film” : ndjehet gjithe kohen ideja, por nuk ndjehet filmi, dialektika e tij. Do doja te ndodhte e kunderta, per me teper qe kisha goxha predispozim per ta pelqyer filmin…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s