“AU VOLEUR” (Kapini hadutët !) – film francez me regji te Sarah Leonor

Kemi nje shprehje ne në shqip: “Hyp ne pemë se te vrava ! Zbrit nga pema se te vrava !”.

Keshtu eshte dhe puna e regjizoreve te rinj : hall me ata (qe jane shumica !) qe bejne filma pa pike personaliteti e realizojne thjesht produkte komerciale ne funksion te buxhetit, hall me keta si puna e Sarah Leonor, qe perpiqen sinqerisht te bene nje film te parë origjinal e kinofilik por qe per shkak te dashurise së pamatë kinofilike qe kane per artin e 7-te, më shume se nje film, realizojne nje demonstrim te admirimit te tyre per X apo Y regjizor apo reference kinematografike.

Au Voleur” (Kapini hajdutët) eshte i mbushur me referenca magjistrale te tipit “Badlands” te Terrence Malick apo “Night of the Hunter” (Charles Longton) ose “They Live by night” e Nicolas Ray. Ndersa “pjesa tjeter” (pothuaj gjithe filmi, me nje fjale) nuk funksionon…

Hyp se te vrava ! Zbrit se te vrava !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s