“Einaym Pkuhot” – film izraelit nga Haim Tabakman

 

Edhe pse nuk jam ndonje i apasionuar i thekur pas historise se nje filmi (i mbetem besnik mendimit se ajo ç’ka mesoj nga filmat, nuk eshte historia e tyre, por diçka tjeter më e rendesishme se historitë!), ky film i parë i regjizorit te ri izraelit Haim Tabakman eshte nje shembull par excellence se si mund te shkohet dëm nje skenar fort fort interesant, kur mungon mizaskena, pikeshikimi regjizorial. Ose me sakt, kur mendohet se mjafton te kesh nje skenar origjinal, nje operator qe di te beje “kuadro te bukur”, dhe filmi nuk mund te jete veçse i arritur.

Ah sikur te ish aq “kollaj”…

Siç them më lart, historia eshte fort interesante, shume origjinale : “Einaym Pkuhot” (Eyes Wide Open) rrefen mardheniet homoseksuale, ne nje mjedis tejet te veshtire, siç eshte ai i ekstremisteve fetarë çifutë, ne Jeruzalem. Por sigurisht, kjo eshte e pamjaftueshme per te bere nje film te mire (biles, per mua, filmi ishte nje tmerr i vertete : nuk di si ndenja deri ne fund ne salle te kinemase, e pse nuk dola qe ne çerek te filmit … !).

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s