“DISTRICT 9″ – film jug-afrikan nga Neill Blomkamp

Peter Jackson, regjizori neo-zelandez i “The Lord of the Rings” na qenka impresionuar aq shume nga projekti filmik i regjizorit te ri jug-afrikan Neill Blomkamp, sa dhe e ka financuar filmin e ketij te fundit “District 9“. Thene shkurt, producent i “District 9“, film i nje regjizori te ri jug-afrikan krejt te panjohur deri me sot ( e te quajtur Neill Blomkamp) nuk eshte kerkush tjeter veçse i famshmi Peter Jackson.

Dmth, ndalu Beg se ka hendek ! Me demek, jo vetem qe filmi ka korrur jo pak sukses ne USA (e tani edhe ne Europe), por dhe shtypi e levdon me te madhe punen e ketij regjizori te ri. Me demek, e kisha per “detyre shtepie” me shku me e pa kete film, kaq te perfolur (me se shumti, per mire !).

Rezultati eshte (per mendimin tim)… comme-ci, comme-ça… Me nje fjale, ç’ka
Sikur ka më shume zhurme se sa do te meritonte ky film. Mua, personazhi kryesor më duket antipatik, dhe forma pseudo-dokumentareske e filmit s’ka asgje te veçante e origjinale, perkundrazi, shpesh duket si skeç televiziv. 45 minutat e fundit te filmit jane puro “film me lufte“, zhanër per te cilet nuk kam ndonje afeksion te veçante… (edhe pse jam koshient i meritave teknike, ne realizimin e skenave te veshtira “me lufte”…).

Historia e filmit : jashte-tokësorët qe prej 28 vitesh kane mberritur ne planetin tone dhe jane vendosur mbi qiellin e Johansburgut, kryeqytetit te Afrikes se Jugut. MNU (Multi-National United), nje firmë private, merret me menaxhimin e jashte-tokesoreve, rreth 2 miljon prej tyre ndodhen ne nje kamp qe quhet “DISTRICT 9“.

***

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s