The Hangover – komedi amerikane me regji te Todd Phillips

 

Image result for todd phillips hangover“Kur s’ke pulën, do hash sorrën !”

Kjo eshte shprehja qe te vjen ne mendje, kur lexon lavdet e shtypit per kete komedi amerikane, qe ka korrur goxha sukses tek publiku. Dhe publiku, kur s’ka pulën (komeditë vertet te mira, sot jane te rralla !), do haje sorrën (”The Hangover“).

Ne fakt, “The Hangover” nuk ka ndonje humor kushedi ç’fare te guximshem sa thuhet (me demek, filmi ka qyfyre me gjoja “llafe turpi” dhe “gallate të degjenerume”). Asgje nga keto, nuk ka në të vertete. Filmi eshte shume e shume here më sqimatar (ne kuptimin e keq) se sa duket ne pamje te parë. Perkundrazi, humori mbetet i nivelit mediokër, personazhet nuk jane fare margjinalë (te veçante) sikunder pretendohet : jane veçse ca çuna xhentilë, pak leshko, e që sigurisht, me nje nivel te tille, publiku i gjërë (siç eshte bere zakon te thuhet !), e ka kollaj te idnetifikohet !! (ndaj dhe filmi ka pas sukses – identikisht si dhe komedia franceze banale “Bienvenue chez les ch’tis”).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s