“DRAG ME TO HELL” – film amerikan nga Sam Raimi

Sam Raimi eshte regjizori i filmit kult “Evil Dead“, te cilin e pat realizuar ne 1982, ne moshen 20 vjeç. Dhe sigurisht, regjizor i “Spider-Man”-it.

Me “Drag me to Hell” (”Merrmë ne ferr”), Sam Raimi i eshte kthyer dashurise se pare, dmth filmit horror. Ne qender te filmit eshte nje vajze e re amerikane punonjese banke, jo pak arriviste, e kompleksuar nga origjina e saj fshatare.

Ajo qe eshte interesante eshte se çdo skene e filmit eshte e ngritur mbi principin e te kundertes se asaj qe mund te pritej: filmi fillon keshtu : nje meksikan i vogel vjedh tek nje familje… ciganësh ! Humori shpesh eshte i zi, klishetë jane më së shumti ato te “B movie”, por efikase. Duket qe regjizori eshte argetuar duke realizuar filmin e tij, dhe mua po ashtu me argetoi (per mire), shpesh u tmerrova : shpesh qesha me gjithe zemer ! lol

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s