“Still Walking” – film japonez me regji te Kore-Eda Hirokazu

Vite me pare Kore-Eda Hirokazu ka pas bere nje film nga ato qe nuk harrohen : “Nobody knows“. Qe prej asaj kohe, nuk me ish dhene te shihja nje tjeter film tijin.

Eshte interesant fakti qe, permes “Still Walking“, regjizori pershendet Mjeshtrin e kinemase japoneze, Ozu dhe filmit te tij “Tokyo story“.

voyage a tokyo 01-180728-090926

Veçse kesaj rradhe, sensi eshte i anasjellte : nese tek “Tokyo story” (1953) jane prinderit-pleq ata qe konstatojne egoizmin e femijeve te tyre, tek “Still Walking” (2009) eshte e kunderta : jane femijet qe perballohen me prinderit e tyre pleq, tek te cilët, nuk arrijne te gjejne dashuri. Pra kemi nderruar epokë : ish-femijet egoistë te viteve ‘50 jane plakur, dhe gjenerata e re e viteve 2000 kerkon, pa ja arritur qellimit, pak dashuri tek ta. Jo se kjo dashuri eshte inekzistente, por se eshte e pamjaftueshme ! Diçka eshte thyer e nuk ngjitet më… E megjithate, jeta ecën… (still walking)…
still walking

.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s