Serbis – film filipinas nga Brillante Mendoza, dhe, Eagle Eye – film amerikan nga D.J. Caruso

Serbis – film filipinas nga Brillante Mendoza


2008-a paska qene viti i regjizorit filipinas : dy filma te mrekullueshem ne te njejtin vit ! Pas “John, John”, “SERBIS” (Servis) eshte konfirmimi me i mire qe Mendoza eshte regjizor qe duhet ndjekur film pas filmi.

.


Eagle Eye – film amerikan nga D.J. Caruso

Image result  

Ne USA, “Eagle Eye” (SYRI I SHQIPONJES) ka dale qe ne shtator.

Ky film me aksion eshte vertet nga më te miret e ketij zhanri qe mund te kem pare kohet e fundit. Po e thjeshtezoj muhabetin : nese dikujt i kujtohen 20 minutat e stacionit te trenit ne filmin me Matt Damon The Bourne Ultimatum, i tille eshte “Eagle Eye” : pergjate gati 2 oresh, heroi i filmit perndiqet me celular ne vesh !
Ose ndryshe : “North by northwest” (1959) i Hitchcock-ut, 50 vjet më vone, pra ne 2009-en, ne epoken e kibernetikës. A thua se filmat e mire “perseriten” çdo 40 a 50 vjet, mjafton te nderrojne epokat. Ndersa filmi mbetet “po ai” !

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s