FROWNLAND – film amerikan nga Ronald Bronstein

Image result for frownland ronald bronstein

Jemi qe jemi tek filmat amerikane (per me teper qe dhe ky film vjen nga East-Coast, sikurse dhe “Two Lovers”, biles nga i njejti qytet – nga New Yorku), po flas per Frownland, qe ne shqip do te thote : “Vendi i njerezve vetull-ngrysur”.

Kaq kane te perbashket keta dy filma, pra vetem gjeografine, New-Yorkun. Perndryshe, Frownland eshte film i realizuar nga nje grup i vogel shokesh, dhe filmi duhet te kete kushtuar jo me teper se nja … 5 mije $ ! Pra s’ka ku te shkoje më “indipendent movie”. Por qe habitshmerisht, nuk vuan nga asnje nga simptomat e famshme te filmave alla-Sundance.

Film krejt i lire, bruto, pasionues. Per nga stili, te kujton disi filmat e Cassavetes. Ndersa per nga menyra se si eshte bere filmi (ana financiare), te kujton filmat e pare te Jim Jarmusch. Une them se ketij te fundit, po te shikonte kete film, do ti vinte zor nga vetja, po te kemi parasysh natyren “soft sentimental” te filmave te tij te fundit… FROWNLAND eshte krejt e kunderta, dhe aq me mire !!

 

web-site i FROWNLAND eshte interesant: http://www.frownlandinc.com/index.html

 

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s