“My magic” – film singapurian nga Eric Khoo.


Image result for my magic eric khoo

Kishte shkrujt peoples para ca ditesh:

My magic. Një tjetër film që hungëron porsi ai ujku i uritur. Magjistari, një burrë i mbushur me dhjamë, por dhe me tru, na tregohet duke thithur njëra pas tjetrës gotat me uiski. Edhe një tjetë… edhe një tjetër… edhe një tjetër… edhe një tjetër… edhe një tjetër… Magjistarit në këtë moment nuk i lejohet më të pijë, dhe ai merr gotën dhe e kafshon, e ha, e përtyp. S’ka gjak. AI është një magjistar. Filmi fillon këtu.

Por ky magjistar ndan me spektatorin një hapësirë të dashur. Ai rrit një fëmijë. Ai përpiqet t’ia plotësojë kushtet. Këtu ndërhyn magjia e Eric Khoo. Ai na jep një ngjarje, siç edhe në filmin e parafundit të tij Bee with me, por kjo ngjarje bëhet familjare sepse regjizori nuk del nga qarku i trishtueshëm familjar.

Ndaj kete opinion te tijin (me perjashtim te faktit qe ky burri “na paskërkësh edhe tru” – nuk besoj se ka “njerez me tru” dhe “njerez pa tru”, nejse… me duket se i ka rà shkurt peoples ). Film i mire. Duhet ndjekur Eric Khoo me filmat e tij. Pastaj, ka dhe nje gje interesante ne kete mes : shikon njeriu jeten ne Singapur, pa folklorizma dhe pa etnicizma. Jo shfaqje (koncert), por shfaqje(shpalosje jete para syve) !

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s