“KUFIRI I AGIMIT”- film francez nga Philippe Garrel

Image result for la frontière de l'aube

Kete film do ta kujtoj te pakten per batutën me te forte te vitit: i thote nje djale i ri shokut te tij : “Dashuria borgjeze ta kall datën, apo jo !” (borgjeze ne kuptimin e sentimenteve, jo vetem thjesht ne kuptimin klasor) (“L’amour bourgeois fout la trouille hein !”).

Ndofta “Kufiri i agimit” nuk eshte filmi me i hatashem i Garrel-it por mua me duket se edhe ky film, sikunder pararendesit e tij, konfirmojne ate qe e mendoj prej kohesh: ka fort shance qe lloji i kinematografise qe ben Philippe Garrel, do te kete nje influence te hatashme ne vitet e ardhme. Nga ato kryesorët e kryesoreve ! Qe shpikin. Sa here qe shikoj nje film te tijin, qofte dhe jo plotesisht te realizuar, them me vete : ky ka shpikur vertet diçka ne zanatin e tij, por “ende s’ja kane dhene diplomen” ! (dhe s’kane per t’ja “dhene” ndonjehere, se dhe ai vete nuk e do  ).

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s