“HUNGER” (Uria) – film anglez nga Steve McQueen

Sot e pashe, sot po e komentoj.

Steve McQueen, regjizori ri anglez, vjen nga universi i videos. Ky eshte filmii tij i pare artistik.

Dhe eshte vertet artistik !

Që me sproven e pare, McQueen eviton dy semundjet kryesore te kinemase bashkekohore:

1. letrarizmin (dmth, narracionin (rrefimin) : personazhi kryesor i minutave te para te filimit nuk eshte më ai (personazhi kryesor) i mesit te filmit, qe eshte krejt tjeter nga ai i fundit. Mendja te shkon tek “L’avventura” e Antonionit.
2. video-clip-izimin e filmit, te cilen e eviton permes nje plastike filmike qe te lë pa fryme.

Bruno Dumont, president i Jurise ne Kanë kete vit, ka ditur kujt t’ia jape Kameren e arte (filmi i pare me i mire). McQueen ka kuptuar gjithshka nga kinematografia e vertete !

He made my day ! 

 

(vijon ne faqen 2)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s