“TOKYO !” – film franco-japonez nga 3 regjizore

 

“TOKYO !” – film franco-japonez nga 3 regjizore

Image result for tokyo 2008

Filmi eshte i ndertuar nga tre metrazhe te mesem, te tre te realizuar nga 3 regjizore te ndryshem, dy nga te cilet nuk ja vlen nje sekond te ndalesh: Michel Gondry dhe Joon-ho Bong (perkatesisht, me kapitujt “Interior design” dhe “Shaking Tokyo“.

Mbetet kapitulli i trete, qe titullohet “Merde” (“M.ut”), realizuar nga Leos Carax qe pa dyshim eshte eveniment kinematograf.
Kishte plot 8 vjet qe Leos Carax nuk bente film, regjizor qe ne vitet ’90 konsiderohej me nje fjale goje si “ndofta trashegimtari i vetem i Jean-Luc Godard-it”.
Me kane pelqyer gjithmone filmat e tij, por kete rradhe, kish bere diçka te hatashme : Ne 40 minuta film, ka më shume tension dhe kinematografi sesa ne 40 filma te mire te ketij viti, te mbledhur bashke!

Historia eshte e thjeshte: nga vrima e nje pusete te ujrave te zeza te Tokios (kryeqyteti japonez) del nje njeri qe quhet… Merde! (M.ut). Me ne fund miti i Zarathustrës ne kinematografi?

Ndofta…

Gjithsesi, KRYEVEPER!!

 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8TUbDzB7m5U

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s