“INJU” – thriller franco-japonez nga Barbet Schroeder

 

 

Nga Barbet Schroeder, regjizor i respektuar francez, nuk kam parë shume filma, me perjashtim te nje dokumentari te mire para dy vjetesh “Avokati i terrorit“.

 

 

 

 

INJU” (Inzhu) eshte thriller. Qe ne me te shumten e kohes eshte “trompe l’œil” (trick the eye), dmth iluzion, dmth nje forme artistike (representation!) aq realist, sa te krijon iluzionin qe eshte e vertete.  Ne pikture, nje shembull do ishte ky i meposhtmi:

I tille eshte pothuaj dhe i gjithe filmi, por qe ne fund… (meqe eshte thriller, dmth suspens, nuk ben me zbulu fundin…)

Jo keq !

 

 

 

web-site i filmit : http://www.inju-lefilm.com/

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s