“Glory to the film-maker” (“Rrofte regjizori!”) – film japonez nga Takeshi Kitano

Image result  Image result for glory to the filmmaker

Ky eshte kapitulli i dyte i nje trilogjie kinematografike qe Takeshi Kitano e filloi me “Takeshi’s” ne 2006-en . Filmi vazhdon te kete ne qender, sikurse dhe filmi para-rendës, refleksionin e Kitano-s mbi krijimin artistik.

Kesaj rradhe, Takeshi Kitano, qe luan vete ne film rolin kryesor, eshte i shoqeruar nga nje kukull qe eshte sozi e vetë regjizor/aktorit Kitano, qe kesaj rradhe merr persiper te realizoje filmin e fundit. Te fundit fare fare ! Dhe i vijne ne mendje gjithe ç’ka realizuar deri tani. Dhe vendos te shpetoje njerezimin, permes filmit te tij !

Glory to the film-maker” eshte nje komedi burleske, ku shfaqet nje Kitano “gallataxhi” i hidhur, nje fare Monty Python-i japonez no-sens & no-future. Vazhdon kriza e krijimtarise se regjizorit, i betuar qe nuk do beje më filma me yakuzas, por qe me sa duket, do te mbyllet me “kapitullin” e trete te trilogjise, qe eshte prezantuar dje ne Festivalin e filmit ne Venezia.

Kitano “tallet” me veten, “tallet” me ne. Autoderizion (self-derision) qe te kujton melankoline e filmave te fundit te Godar-it.

Bukur !

Image result for glory to the filmmaker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s