“In Bruges” – film anglez nga Martin McDonagh

 

Anglezët kane vertet nje koncept “te çuditshëm” të të berit filma. Diçka midis video-kipeve, filmave hollywoodianë dhe “filmave gjoja inteligjentë”. Perfundimi (ky qe pashë), dhe qe eshte filmi i pare i ketij regjizori te ri, te lë shijen e nje filmi disi cinik dhe mistrec. Deri diku…

Dy vrases irlandeze detyrohen te shkojne ne Bryzh (Bruges), qytet ne Belgjike, per t’iu fshehur policise. Nje far raporti baba-bir vendoset midis dy vrasesve. Filmi merr formen e nje komedie “humori të zi”, alla-british (pra, te çfazuar), humor i zi qe lind si rrjedhoje e nje deshperimi po aq te zi, qe kuptohet permes dialogjeve enkas teatrale. Thene me shkurt, diçka midis komedise burleske dhe “film noir” (filmit tragjik). Por dhe diçka midis
dramës psikologjike dhe reflektimit ekzistencialist per jeten ne pergjithesi. Pak nga te gjitha…

pak nga të gjitha… Eh…

(ps: per fat te mire eshte Colin Farrell ne rolin kryesor e qe luan vertet mire, keshtu qe pothuaj nuk u merzita gjate filmit).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s