“Wonderful Town”- film tailandez nga Aditya Assarat

Image resultTani neper filma, nuk eshte djali qe “gjuan” vajzen, por e anasjellta. Keshtu ndodh ne kete film tailandez, keshtu ndodhte tek filmi turk “Yumurta“. Thene ndryshe, kemi nderruar epoke, kemi nderruar vertet shekull. Per me teper qe kete gje e “mesojme” nga kinematografi qe vijne nga vende te cilët ne shekullin qe shkoi, i quanim “vende te botes se trete” (Tailanda, Turqia…). Tani jane ata qe i japin tonin shekullit te ri, qe lajmerojne ndryshimet, tendencat. E qe me te drejte quhen “vende emergjente”.

Film i mire ky “Wonderful Town“. Mbetet problemi i referencave ( qe e ben filmin te luhatet diku midis nje filmi te Weerasethakul-it dhe “Still Life” ) e qe e ben te duket sikur ka per mision “te beje detyrat” (remplir un cahier des charges) e nje filmi minimalist aziatik “new generation”. Por kjo eshte semundje tipike e filmave te parë (ky eshte realizimi i parë i regjizorit). Kismet te shikojme ç’do beje më tej (nese bën)…

Historia e filmit: 2 vjet e gjysem pas tsunamit ne Tailande, nje inxhinier i ri shkon ne nje qytet te vogel turistik ne Jug te vendit, per te ndjekur punimet e ndertimit te nje hoteli te ri. Aty bie ne kontakt me nje vajze te re…

web-site i filmit : www.wonderfultown-lefilm.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s