“In Memoria di Me” -film italian nga Saverio Costanzo

Related image

 

Nje djalosh i ri italian ne krize ekzistenciale me vehten, vendos te futet ne nje kuvend (manastir) jezuit, ku zbulon kompleksitetin e jetes se nje institucioni te tille.

Film demonstrativ, qe perpiqet te kete nje pamje “origjinale” (film indipendent… bla bla bla) por ku gjithshka eshte e teatralizuar dhe tingellon fallco. Nuk arrita asnje minute te vetme te futesha ne film: çdo 5 minuta, muzika klasike ilustrative pushton filmin, shto ketu lojen demonstrative te aktoreve…
Gjynah, pasi tema eshte fort interesante (kriza e besimit tek vetvetja).

 

Image result for in memoria di me saverio costanzo

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s