“John, John” (“Foster Child”)- film filipinas nga Brillante Mendoza

Bismilah nje film nga Filipinet ! Hera e pare (besoj!) se shikoj nje film qe vjen nga ky vend.

Nje grua tek te 40-tat, ne periferine e Manilas – kryeqitetit filipinas, ka si profesion te sajin te rrise bebé jetimë deri ne moshen 3-4 vjeç, dhe pastaj permes Sherbimeve Sociale, femija adoptohet nga prinder te huaj. Filmi rrefen 24 ore te dites kur John-John (femija) do te adopotohet nga nje çift amerikanësh.

Sikurse edhe vendet emergjente (India, Kina, Vendet e Amerikes Latine, Indonezia, Filipinet….) jane bere simbol i shekullit te XXI, ashtu dhe ky film permbledh ne nje ore e gjysem esencialen e mardhenieve Veri-Jug (vende te pasura/vende emergjente).
Magjia e filmit qendron ne ate qe regjizori nuk merret as me sociologjine, as me psikologjine e personazheve. Nada ! Thjesht aktet e nje dite te rendomtë vere, kur nje grua qe shihet ne foto), pergatit femijen e vogel (te gjetur jetim) qe e ka rritur prej 3-4 vitesh per ta “dorëzuar” tek familja adoptive. Dhe s’ka asnje dramë, asnje tragjedi, nuk ndodh asnje qamet. Biles nuk ndodh “asgjë”. E megjithate, “qameti” kuptohet veçse kur spektatori del nga salla…

(ps: Eshte interesant fakti qe aktorët nuk jane amatorë, por profesionistë. E megjithate, loja e tyre s’ka asgjë prej profesionistësh (marifetxhinjsh) !!!
BRAVO !

Image result for foster child brillante mendoza

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s