“TAKEN” – film franko-amerikan nga Pierre Morel

  Résultat de recherche d'images pour "taken poster"  “TAKEN” eshte historia e nje amerikani, ish agjent i sherbimeve sekrete, qe vjen ne Paris per te çliruar vajzen e tij, turiste ne Paris, e marrë peng (per ta bere prostitutë) nga nje bandë mafiozësh shqiptarë, me origjine nga Tropoja (kjo thuhet dy-tre here ne film), ne mes te Parisit. Nese nuk do te ishte ky “detaj” (kisha muaj qe kisha degjuar se filmi po xhirohej), doemos qe nuk do kisha harxhuar 1 ore e gjysem me kesi lloj filmash aksioni qe s’vlejne dy lek, por meqe behej fjalë per shqiptarë…

Rolin e babait amerikan e luan i njohuri aktor amerikan Liam Neeson. Ndersa shqip flitet goxha ne film.

Taken” eshte ne rastin me te mire nje film sadik i keq me aksion, i mbushur me cliché stereotipe te tipit “telefilm” me hakmarrje (eshte evidente se nje produkt i tille eshte i programuar per tu shfaqur pas dy-tre vjetesh ne kanale televizive, rreth ores 8 e gjysem te darkes), dhe ne rastin më te keq nje himn ndaj nje far politike sekuritare, ksenofobe (dmth anti-te-huajve) qe qarkullon aktualisht ne vendet perendimore.

Shkurt, nje film alla “Kill them all”, por me nje doze te forte perversiteti.

 

web-site i filmit : www.taken-lefilm.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s