“Frike nga erresira” – film vizatimor francez

220px-Fearsofthedark.jpg

 

Perveç “Ratatouille”, nuk me kujtohet te kem pelqyer ndonje film vizatimor ne kinema (pergjithesisht, eshte zhaner qe nuk me terheq dhe pothuaj nuk shkoj te shikoj filma vizatimore…).

Peur(s) du Noir” (“Frike nga erresira“, “Fear(s) of the dark“) eshte film vizatimor i shkelqyeshem, i realizuar nga 6 regjizore te ndryshem.

Merita e filmit qendron ne ate qe 6 metrazhet e shkurtra, edhe pse te realizuara nga 6 regjizore te ndryshem, arrijne te krijojne nje të tere, gjithe duke ruajtur temen qendrore te filmit: friken nga erresira, nga e errta, nga e zeza (frika e humbjes, e asfiksimit, frika e ferrit, e… vdekjes!).

web-site i filmit: http://www.myspace.com/peursdunoir
ose: http://www.primalinea.com/pdn/index.html

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s