“Sweeney Todd” – film nga Tim Burton

  

 

Mbreme pashe filmin e ri gotiko-barok te Tim Burton-it. Film qe shfaqet aktualisht njekohesisht ne USA dhe Europe.

Duhet thene qe ne fillim: “Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street” (berberi i djallezuar) eshte ndofta filmi më pak hollywoodian i Burton-it: filmi eshte komedi muzikore (zhanër i veshtire per te qene i realizuar), film tejet pesimist (film noir), shto ketu qe tema e vertete e filmit nuk eshte hakmarrja, por mizantropia e natyres njerezore. Dhe gjaku rrjedh lumë gjate filmit: estetike gotike dhe humor makaber, pothuaj pa asnje kompromis artistik! NJE MREKULLI KINEMATOGRAFIKE!

Deri tani, bashke me “Lust, Caution“, per mua “Sweeney Todd” eshte nje nga dy filmat me te mire te janarit!

 

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s