“INTO THE WILD” (“Ne mes te natyres”) film amerikan nga Sean Penn


Image result

Une ne fakt, nuk e dija nje fakt te tille, pra nuk e dija qe “INTO THE WILD” bazohet ne nje ngjarje te vertete. E mesova ne fund te filmit dhe ne nje fare menyre, sigurisht qe ma hoqi paksa opinionin e mire per filmin (kujtova une i mençmi : “Sa mire qe e paska stisur Sean Penn-i kete histori ?” lol). Nejse, s’ka ndonje gje skandaloze ne kete mes, per me teper qe Sean Penn eshte regjizor qe ka provuar se nuk eshte rrugaç apo klloun cirku, ndaj moraliteti i filmit eshte goxha i lavderueshem.

Montazh shume i shpejte, muzikë në çdo dy minuta. Por çuditerisht, perdorur me mend. Mu krijua pershtypja se Sean Penn ka dashur te beje nje film Malick-ian (pra, nje regji e frymezuar nga regjizori i mrekullueshem Terrence Malick . Kuptohet, Penn nuk ja arrin gjithe kohes, sidomos ne fund te filmit ne fjale : duhet te quhesh vertet Terence Malick per te bere nje mbyllje aq te shpejte, aq te mrekullueshme sa ajo e “The new World”…  .

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s