“I’M LEGEND” (Une jam nje legjende)-film amerikan nga Francis Lawrence

 

Po te mos llogarisim “American gangster” dhe “The Bourne Ultimatum” te dy, shume te mire !!), per mendimin tim, “I’m a legend” eshte blockbuster-i me i mire amerikan i 2007-es.

Ne fakt, behet fjale per nje film, ku dora e regjizorit ndihet jo pak (biles gjysma e pare e filmit eshte totalisht nje mrekulli e vertete!!), gje e rralle kjo, per te mos thene e pamundur, per blockbuster-at.

“I’m legend”
 eshte remake (ribërje) per te treten here e te njejtes histori, bazuar ne romanin e famshem fantastico-shkencor te Richard Matheson (1954).

Mrekullia e filmit qendron ne ate qe, edhe pse blockbuster, pra film me nje buxhet qe me sa thuhet i ka kaluar 200 miljon $, regjizori filmon ne menyre modeste dhe aspak megallomane. Kuptohet, fakti qe personazhi kryesor gjendet i vetem dhe s’ka kujt ti flase pothuaj pergjate gjithe filmit, e ben atë, pra filmin, goxha te heshtur, gjë e ralle kjo per filmat komercialë amerikane.

Pjesa e dyte e filmit eshte gjithsesi goxha e negociuar artistikisht (dmth, komerciale), por ne totalitet, filmi më surprizoi per mirë !

 

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s