“XXY”- nga Lucia Puenzo, dhe “Aktoret”- nga Valeria Bruni Tedeschi

Image result  Image result for actresses movie by valeria bruni tedeschi

.

1- “XXY”- film argjentinas nga Lucia Puenzo

Kisha menduar se filmi me i keq qe kisha pare kete vit ne kinema ishte filmi izraelit “Meduzat“. Isha gabuar, “XXY” qe pashe dje eshte dhe me i keq.

Problemi i “XXY” eshte se nuk eshte film, por telefim.

Lind pyetja: po cila do ishte diferenca midis nje telefilmi dhe nje filmi (metrazh i gjate) ? Te paret, pra telefimat, filmojne jeten, pjesen e dukshme te jetes. Filmat, pjesen e padukshmete saj.
Por ky qe pashe, dukej jo vetem si telefilm, por si nje telefilm i keq.

.

2- “Aktoret” – film francez nga Valeria Bruni Tedeschi

Valeria Bruni Sarkozy, pardon , desha te them Valeria Bruni Tedeschi ka bere filmin e dyte te saj “Actrices” (Aktoret) dhe mua nuk me ngjiti shumë. Qenka thene ta mbyll vitin me filma te dobët…. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s