“ONCE” – film irlandez nga John Carney, dhe, “BREATH” – film jug-korean nga Kim Ki-Duk

Image result  


.

1. “ONCE” – film irlandez nga John Carney

Film irlandez i John Carney. Muzike dhe vetem muzike ka ne kete film,edhe pse dy personazhet kryesore,nje muzikant qe kerkon te perparoje me muziken,dhe nje emigrante çeke,i japin filmit nje harmoni dhe thjeshtesi njekohesisht.
Edhe pse nje film i vogel,forca e muzikes,tregimi i personazheve nepermjet nje kamera shume te levizshme dhe interpretimi i aktoreve,te bejne ta pranosh kete veper filmike si kinema diku midis komedive muzikore dhe dramave.
Fitues i çmimit te Publikut ne festivalin e filmave indipendentë ne SUNDANCE ne USA kete vit.

Once” eshte tipik film Sundancian. Ne kuptimin më te keq te fjales ! Ka disa momente te shkurtra (qe nuk zgjasin me teper se 2 minuta secili) ku ndihet nje fare ere kinematografie, dhe pjesa tjeter eshte … nje tmerr i vertete : kenge, kenge, kenge (tip baladash qaramane irlandeze, nga ato qe kendon ajo debilja, Celine Dion  ), por dhe ato te filmuara pa piken e artit kinematografik (fiksion).

Nuk e marr vesh ç’pata qe shkova per ta parë “Once“…
Nje nga filmat me te keqinj qe kam pare kete vit…

Nentor 22, 2007


.

2. “BREATH” – film jug-korean nga Kim Ki-Duk

Kim Ki-Duk (regjizor i “pranvere, vere vjeshte dhe dimer”) ben nga 2-3 film ne vit, keshtu qe ca ja vlejne, ca nuk ja vlejne fare.

Jo keq ky i fundit (“Souffle” ne frengjisht). Me nje doze perversiteti, tipike per Kim Ki-Duk-un.

 

Nentor 29, 2007

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s