“American gangster” -film amerikan nga Ridley Scott

Sot pashë ‘American Gangster’…hmm shumë grafik në disa momente. E kam vënë re që kohët e fundit nuk i toleroj dot filmat e këtij lloji  Fundi (ku përshkruanin si kishin përfunduar karakteret në jetën e vërtetë) më zhgënjeu pak.

E pashe dhe une sot filmin e fundit te Ridley Scott-it

Film i mire ! Ate qe ti e quan “shume grafik” ne disa momente, nese flasim per te njejten gje, une e quaj “film i bere me imazhe”, pra flasin vete imazhet, pa patur fort nevoje te flasin ose jo personazhet (ose, edhe nese flasin, ka pak rendesi ajo qe thone). Ky eshte dhe thelbi i kinematografise se mire, pra jo letrareske, por kinematografi vizuale, e menduar permes imazhesh.

Siç kam shkruajtur tek portreti i regjizorit ne fjale, Ridley Scott gjithmone eshte lekundur midis kinematografise komerciale ( “Kingdom of heaven”, ” A good year”) dhe asaj te filmave autor, pra ku ndihet personaliteti i regjizorit ( “Duellists”, “Thelma & Luise”…).

“American gangster”
 futet padyshim tek keta te fundit !

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s