“Secili kinemanë e tij” – film kolektiv

Image result

 

33 regjizore te njohur, pjesemarres te herepashershem ne Festivalin e Kanes, kane realizuar secili nga nje metrazh te shkurter 3 minutesh me nje teme te perbashket : salla e kinemasë !

Filmi “Chacun son cinéma” (“Secili kinemane e tij”) permbledh 33 filma 3 minutesh dhe kjo eshte pergatitur nga Presidenti historik i Festivalit te Kanes, Gilles Jacob.

  • Nga 33 filmat, me i mrekullueshmi per mua ishte ai i Ken Loach, nje kryeveper e vertete 3 minutëshe !
  • Shume interesante, ato të Lars Von Trierit, Hou Hsiao Hsienit, Tsai Min Liangut, Nanni Morettit.
  • Tejet pretencioz ai i Angelopulosit dhe Jussef Chahinit.
  • Nje tmerr i vertete ato te Claude Lelouch-it, PolanskitWang KarWait
  • Me i keqi nga te gjithe, ai i Michael Cimino-s…

Ne foto, disa nga regjizoret pjesemarres ne kete film : nga e majta,ne te djathte : David Cronenberg, Alejandro González Inárritu, Michael Cimino, Olivier Assayas dhe Tsai Ming-liang.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s